Katedra Technologii Węglowodanów
i Przetwórstwa Zbóż
Wydział Technologii Żywności
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Aparatura naukowa
- Aparat Kieltec 2200 - jednostka destylacyjna
- Farinograf, typ E firmy Brabender, Niemcyfirmy Brabender GmbH&Co.KG, Niemcy
- Liofilizator Free Zone 6 l Benchtop, firmy Labconco Corporation, USA
- Młyn Quadrumat Junior III,
- Reometr rotacyjny Haake RS6000
- Reometr rotacyjny ROTOVISCO 1, firmy Haake, Niemcy
- Spektrofotometr CM-5 do pomiaru barwy, firmy Konica Minolta, Japonia
- Stanowisko chromatograficzne HPLC – składane, firmy Knauer, Niemcy
- Stanowisko do chromatografii cieczowej HPLC Smartline (składane), firmy Knauer,
Niemcy, - System do oznaczania mykotoksyn – Aokinmycontrol, firmy Aokin AG, Niemcy
- System ekstrakcyjny Soxtec 2055 firmy FOSS ANA, Chiny
- Teksturometr TA.XT Plus, firmy Stable Micro Systems, UK
- Urządzenie do oznaczania objętości pieczywa, typ Volscan Profiler 600, firmy Stable
- Micro Systems, Anglia
- Wiskozymetr Micro Visco-Amylo-Graph, firmy Brabender, Niemcy
- Analizator wielkości cząstek laserowy ANALYSETTE 22 NEXT NANO
- Chromatograf gazowy z detektorem FID GC200010 Pro firmy Shimadzu
- Reaktor mikrofalowy RN800 firmy Plazmatronika
- Chromatograf cieczowy UHPLC NEXERAXR firmy Shimadzu