Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

   Katedra Technologii Węglowodanów
   i Przetwórstwa Zbóż

    Wydział Technologii Żywności
    Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

plik svg - godło
  • Aparat Kieltec 2200 - jednostka destylacyjna
  • Farinograf, typ E firmy Brabender, Niemcyfirmy Brabender GmbH&Co.KG, Niemcy
  • Liofilizator Free Zone 6 l Benchtop, firmy Labconco Corporation, USA
  • Młyn Quadrumat Junior III,
  • Reometr rotacyjny Haake RS6000
  • Reometr rotacyjny ROTOVISCO 1, firmy Haake, Niemcy
  • Spektrofotometr CM-5 do pomiaru barwy, firmy Konica Minolta, Japonia
  • Stanowisko chromatograficzne HPLC – składane, firmy Knauer, Niemcy
  • Stanowisko do chromatografii cieczowej HPLC Smartline (składane), firmy Knauer, 
    Niemcy,
  • System do oznaczania mykotoksyn – Aokinmycontrol, firmy Aokin AG, Niemcy
  • System ekstrakcyjny Soxtec 2055 firmy FOSS ANA, Chiny
  • Teksturometr TA.XT Plus, firmy Stable Micro Systems, UK
  • Urządzenie do oznaczania objętości pieczywa, typ Volscan Profiler 600, firmy Stable 
  • Micro Systems, Anglia
  • Wiskozymetr Micro Visco-Amylo-Graph, firmy Brabender, Niemcy
  • Analizator wielkości cząstek laserowy ANALYSETTE 22 NEXT NANO
  • Chromatograf gazowy z detektorem FID GC200010 Pro firmy Shimadzu
  • Reaktor mikrofalowy RN800 firmy Plazmatronika 
  • Chromatograf cieczowy UHPLC NEXERAXR firmy Shimadzu